咁啱經過土瓜灣嗰頭,見到有間拉面鋪,鋪面裝修得好靚,好有日本高級餐廳嘅氣氛,不過整體燈光偏暗。店員服務好好,一入去即刻打招呼同埋有侍應帶你入去。打開menu就見到招牌推介嘅濃厚雞白湯拉麵,雞湯沾麵同埋唐揚炸雞。唔洗幾耐招牌雞白湯拉麵就嚟咗,侍應同我講一大朵好似花咁嘅係牛蒡嚟,要乾食。炸牛蒡有意外驚喜,好香脆,牛蒡味好香濃,中意食牛蒡嘅人必食。另外雞湯好香雞味同好濃,質感有少少似忌廉湯!雞肉好腍,咬口好特別,可能係慢煮雞胸嚟,其他地方未食過呢種口感嘅雞肉。但食到最後可能會有少少膩,但牛蒡呢個時候原來係用嚟解膩,飲多啖熱茶,完全解了膩。而個沾面都超級正。雖然佢同個拉麵都係白雞湯做湯底,但係同拉麵個湯底好唔同,沾面個湯底係冇拉麵嗰個湯底咁清,有雞味之餘又鹹鹹地,而且仲有一啲雞肉粒,個湯底超級正。個面底勁有咬口,份量都夠,我自己食都差啲食唔晒,好少有佔面係咁飽肚。而佢啲配菜都好正,我揀咗有兩種肉,每種肉各兩片,放落個湯底食真係一流。其次係個糖心蛋,真係好好食,個蛋勁入味,平時嗰啲面只會比半隻,佢仲要畀晒一隻俾你,個蛋半熟嘅狀況撈埋啲面真係好正!唐揚炸雞好脆,外脆內軟,雞汁保留係裡面。但畫龍點晴

唐揚炸雞好脆,外脆內軟,雞汁保留係裡面。但畫龍點晴嘅係旁邊嘅檸檬鹽,酸酸地好夾炸雞。一開始上碟嗰陣時啲雞仲要係熱嘅,超級好食,食落去係有脆嘅嗰種聲音。