2022-12-08 25 瀏覽
今日岀去視察下裕雅苑…個FD好幸運抽到白核頭籌,但大單位只係得返東涌…不過真係聽東薈城聽得多~今日第一次行😱真係好大!我哋係OpenRice睇到海堤灣畔有幾間坐得舒服嘅餐廳💕食吓野、傾吓偈有室內室外揀,坐岀黎好正🥰又舒服,又chill蟹肉黃咖哩配麵包圖片同實物唔同🥲我以為係menu 個個..但不得不讚蟹肉咖喱麵包!真係好好食😋我哋連啲汁都清埋🤣啲蟹肉好大舊,超鮮蟹味!配上又脆又暖蒜茸包,真係好香!Fruit float啲野飲打卡一流!🙈呢杯係菠蘿🍍芒果🥭橙🍊椰子🥥cream今日又熱返啲,好岩飲🥂virgin mojito 呢杯檸檬🍋雪碧薄荷梳打都好清新!超香薄荷味~帶口罩帶得耐,有啲薄荷消下口氣🫠黑椒烤雞佢個黑椒味唔算好岀,不過最緊要係佢個醬汁!泰式辣醬同雞汁,好惹味👶🏻馬來炒麵驚唔夠飽,所以嗌多個炒麵。佢好似有香葉係入面,好香好開胃環境呢度夜晚有世界盃睇,飲酒食飯一流,超有氣氛!個場夠大,坐岀面又得,坐入面又得不過我哋都唔識世界盃🫠食晏坐呢度都好正

有室內室外揀,坐岀黎好正🥰又舒服,又chill

蟹肉黃咖哩配麵包
圖片同實物唔同🥲我以為係menu 個個..
但不得不讚蟹肉咖喱麵包!真係好好食😋我哋連啲汁都清埋🤣
啲蟹肉好大舊,超鮮蟹味!配上又脆又暖蒜茸包,真係好香!

Fruit float
啲野飲打卡一流!🙈呢杯係菠蘿🍍芒果🥭橙🍊椰子🥥cream
今日又熱返啲,好岩飲🥂
virgin mojito
呢杯檸檬🍋雪碧薄荷梳打都好清新!超香薄荷味~
帶口罩帶得耐,有啲薄荷消下口氣🫠

黑椒烤雞

馬來炒麵
驚唔夠飽,所以嗌多個炒麵。佢好似有香葉係入面,好香好開胃

不過我哋都唔識世界盃🫠食晏坐呢度都好正