2008-08-25
星期六下晝同男友去左沙田行街. : ) 黎左呢度食午餐﹐男友叫左御品牛肉麵﹐我就嗌左番茄豬軟骨湯麵(記得之前食評話呢 2 樣好味) 黎到發現兩碗都係上海粗麵黎﹐覺得有少少奇怪﹐明明見到墊檯果張紙番茄豬軟骨湯麵張相係幼麵黎.. 點都好﹐當時好肚餓﹐所以無理到喇。男友個牛肉麵幾好﹐睇介紹距湯底係拗左十幾過鐘既湯黎﹐飲落都唔錯﹐但偏甜左少少﹐飲完都唔覺口渴。值得一提既係入面既白蘿蔔﹐好淋﹐好入味! D牛肉就一般啦﹐好碎下..我個番茄豬軟骨麵就係一般貨色。可能之前食過更好味既番茄湯底﹐覺得呢度比較淡。豬軟骨就普通﹐唔係好夠淋。上面有D瓜呀番茄呀係上面﹐感覺幾健康既。由於係套餐既關係﹐叫左 2 杯野飲﹐凍既朱古力雪香(要加錢)同甘香奶茶。奶茶好似茉香奶茶0甘﹐我鐘意 ^ ^ 朱古力雪香就好濃既朱古力味﹐兩杯都好味﹐覺得比仙蹤林果 D 做得更好 走時聽到女侍應同隔離檯講原來D麵可以轉幼麵﹐但距DEFAULT左係上海粗麵。。不過距無問我地轉唔轉。。我想食幼麵呢。。 ﹕( 扣你少少服務分。要留肚陣間食宜家傢私肉丸 ^ ^
要留肚陣間食宜家傢私肉丸 ^ ^