今日同個Fd去尖沙咀寄野之後就行左去附近嘅K11好多人.... 應該係趁新年之前買齊禮物呱😅大家都各自食左lunch又好想食cake&揾個地方坐低吹水經過market place 個層有間A1旗下嘅店咁啱有枱走,我地就唔使等就有枱了有好多野飲嘅推介 即刻揀下邊件cake 先由於個brand係A1,所以cake款同其他A1 Bakery都一樣之前都食過特別嘅款例如Amber同焦糖朱古力今次我地揀Blueberry cheese cake & creme brûléeBlueberry cheesecake 個cake好"實淨"每一口都係濃濃嘅cream cheese餅底係好幼滑嘅瑪利餅碎feel輕輕嘅blueberry+ blueberry jam layer造成一個漸變色嘅效果,視覺已經加左分!餅面係厚厚嘅blueberry jam,用叉叉落去cut 一小件,係blueberry/ cream cheese / blueberry 互相交替嘅層次正呀!Creme brûlée 得返一個咋!應該好受歡迎食落真心好正~一小杯嘅份量不多不小,首先係幾
今日同個Fd去尖沙咀寄野

之後就行左去附近嘅K11

好多人.... 應該係趁新年之前買齊禮物呱😅

大家都各自食左lunch

又好想食cake&揾個地方坐低吹水

經過market place 個層有間A1旗下嘅店

咁啱有枱走,我地就唔使等就有枱了

有好多野飲嘅推介

即刻揀下邊件cake 先

之前都食過特別嘅款例如Amber同焦糖朱古力

Blueberry cheesecake
Blueberry  cheesecake

個cake好"實淨"

每一口都係濃濃嘅cream cheese

餅底係好幼滑嘅瑪利餅碎feel

造成一個漸變色嘅效果,視覺已經加左分!

餅面係厚厚嘅blueberry jam,

用叉叉落去cut 一小件,

正呀!

Creme brûlée
Creme  brûlée  pudding

得返一個咋!應該好受歡迎

食落真心好正~

一小杯嘅份量不多不小,首先係幾塊脆脆拼成嘅面

以薄薄一層cream連接住個pudding

一"不"小心一啖吃了

好滑呀!!!

吃到尾有點點焦糖,簡直係完美嘅句號。

我地仲嗌左2杯野飲

綠茶鮮奶 (凍)
綠茶鮮奶

Bellagio Hazelnut Dark Chocolate Milk

黑朱古力榛子鮮奶 (熱)
Bellagio Hazelnut Dark Chocolate Milk

平是飲開熱gei Green T latte

亦都好鐘意飲hot chocolate

Hazelnut同Dark chocolate 個味好balance

唔會話有一個味蓋左另一個味👍🏻

2016-02-06