2009-07-20
尋日睇完無記肥妹SUKI 既節目,今日同靚仔老公去呢間野食野..一去到已經唔係好想食, 門口企左個四眼仔做登記,登記完問佢等幾耐, 佢話唔知呀, 20-25 MINS 啦, 老公想走既啦,, 但諗諗下算啦, 反正黎到。 點知唔夠2 分鐘就有位, 真係9唔答8坐到左叫左2個拉面, 炸雞同炸豪, 老公叫左個紙棻拉面, 成碗面得1舊肉, D炸豪好細隻, 炸雞全部都係雞皮..不過最攪笑既係睇住果個四眼哥哥, 係咁"小"D妹妹仔, 又話呢樣又果樣, 大佬呀, 你要教人, 都唔好係D 客面前呀, 仲要個個伙記都小, 係大大聲咁, 我見D 妹妹仔做到失失方, 有個仲眼濕濕TIM, 好可憐..埋單果隻, 門口有幾個人等緊位, 想按開門制入黎, 個妹妹想開門SERVE既啦, 點知舍四眼仔係KITCHEN 好大聲嗌出黎話""唔好入黎呀.." 個幾個客傻左, 我諗四眼仔既意思係叫個妹妹幫人做登記先, 唔好俾客入黎住..不過...哎..我諗我呢世都唔會再去食, 因為野食又唔係特別好食, 見到個四眼仔又唔開胃, 佢可能自己好緊張, 攪到D 同事又好緊張, 我食果陣都好緊張, D 野都未食完就走黎收野, 我仲問佢
我諗我呢世都唔會再去食, 因為野食又唔係特別好食, 見到個四眼仔又唔開胃, 佢可能自己好緊張, 攪到D 同事又好緊張, 我食果陣都好緊張, D 野都未食完就走黎收野, 我仲問佢" 咩唔夠碗用咩.."
我SUGGEST 四眼哥哥去HKMA 報個MANAGAEMENT COURSE (如果佢唔係老闆, 係打工既話), 如果係老闆既造, 就揩左佢OR請個好既MANAGER 返黎啦。。。
你D 野再好食, 咁既SERVICE我諗都唔會好多回頭客LAW>。。