2022-02-28 39 瀏覽
將軍澳發展得好快,好多靚樓,以為呢頭食野會好貴,今日黎試下,又OK喎。我今日試左呢間和將居酒小廚,呢度有日式同西式野食,原來佢拍住間 "意SIX CAFE"做姊妹店,唔怪得有西式野食啦。咁我地就一於日西兩式都試下。香煎牛肉片帆立貝溏心蛋配烏冬烏冬好滑有咬口,湯底清清地。牛肉片同帆立貝幾香口,呢度用沙律菜墊底,全部都比我地食清光。原塊雞扒田園沙律配迷你牛角酥沙律配料超豐富又好食,有好嫩既沙律菜、仲有粟米、車喱茄、麵包糠、煙肉、鷹嘴豆、紅腰豆,而雞扒煎得好香脆,牛角酥外脆內暖。日式餃子餃子菜肉餡料,即叫即煎,脆口熱辣辣。炸章魚丸值得推薦,幾特別,感覺似用章魚滑整,口感亦都好豐富,裏面仲有章魚粒。食埋個日式芝士蛋糕超滿足,質感鬆軟,甜度剛剛好。全日免收加一,賣單二百蚊都唔洗,坐得舒服務,抵食。

咁我地就一於日西兩式都試下。

香煎牛肉片帆立貝溏心蛋配烏冬

原塊雞扒田園沙律配迷你牛角酥

日式餃子
餃子菜肉餡料,即叫即煎,脆口熱辣辣。

炸章魚丸

食埋個日式芝士蛋糕超滿足,質感鬆軟,甜度剛剛好。

全日免收加一,賣單二百蚊都唔洗,坐得舒服務,抵食。