2010-06-06 210 瀏覽
四個女人星期五晚食飯, 去到發覺得幾檯客. 裝修好特別, 成個地下酒窖甘. 餐具都係特別野, 碟係陶瓷但望落好似隻紙碟甘. 連餐巾都有圖案. 唔想諗下叫左2個頭盤, 2個main course, 諗住遲d再加. 麵包: 唔知係肚餓定點, 覺得個芝麻包好好味. 鬆軟.Beef Carparccio: 個人只係食過beef carparccio一兩次, 但呢個對比下冇乜味, 又一pat野甘. 唔arm我.Crab Meat Salad: 叫時冇睇過中文名, 原來唔係沙律, 係一舊果凍 + 伴碟菜 + 幾片牛油果. 果凍望落似浙江淆肉, 食落係有蟹味亦有醒味的大菜糕. 有幾條蟹肉響裏面. 個味清到唔知做乜. Mushroom risotto: 叫係因為記得呢版話招牌菜係mushroom risotto. 黎到見mushroom好似有d overcook, 食落都係有膿味. 飯唔夠熱. 唔係al dente, 係...有d好似未熟. 汁唔覺好味. 燒春雞: 膿膿地, 唔滑唔鞋, 雞味唔濃, 醬汁味亦唔濃. Cream baby spinach: 個樣成碟金銀蛋菠菜甘. 食落都係中式菠菜

麵包: 唔知係肚餓定點, 覺得個芝麻包好好味. 鬆軟.
燒春雞: 膿膿地, 唔滑唔鞋, 雞味唔濃, 醬汁味亦唔濃.
Cream baby spinach: 個樣成碟金銀蛋菠菜甘. 食落都係中式菠菜, 只不過係用左稀cream sauce 做底. Cream sauce仲要係稀到暈.

食完以上幾味. 冇人有興趣再加野. 因為實在, 好聽d講句, 好唔好味. 決定轉場去食甜品算.

總結: 興幸只係叫左幾碟野, 叫齊真係喊多幾錢. 如要比較, 佢d食物質素差過simplylife好多, 但就收貴佢一倍.