近近地去左新世紀食晏,一上到去第一間就見到敏華,之前飲過佢地既奶茶都不錯看,雖然要排下隊,但都好想食哩間😘😘😘座底都一點半啦,食午餐好下午茶好呢🤩🤩最後同男朋友嗌左「沙茶醬牛肉公仔麵」「炒蛋雙腸多士」「凍奶茶」同埋黯然燒魂飯🥰🥰 熱茶走😋😋😋黯然燒魂飯啲叉燒聲稱係用炭火燒,果然無令我失望,咬落去啖啖炭燒味道,外脆,啲肉汁銷住,配埋叉燒既油脂,真心好食,不過食食下我就諗,啲叉燒咁似豬頸肉既?其實有無人知係唔係呢?「沙茶醬牛肉公仔麵」既牛肉真心無得頂啵,沙茶醬牛肉好入味,係好食過平時既沙爹牛肉麵呀😋😋炒蛋keep到水準🤗不過兩條腸仔就hea左啲,齋烚完,如果煎幾煎就好啦🙏🏻🙏🏻🙏🏻「凍奶茶」我嗌左少甜,不過都係好甜,所以要求換過杯,侍應態度好衰,令我有bad feeling😫😫換完之後成杯水既味道,無茶味,係一啲茶味都無喎,唔換唔得😫😫😫所以要求再換過,點知都係咁難飲🤫🤫最後嗌多嗰茶餐,煎雞翼配熱咖啡,煎雞翼有啲南乳既味道,我覺得唔錯!哩度既野食係好食,但奶茶同侍應態度好唔得,希望下次會有進步🙏🏻

2019-07-21
10 分鐘 (堂食)
午餐