2011-03-28
今日同bb拍拖五周年紀念,所以我諗住比多d錢食餐好d既我地去到tst差唔多7點吧,去左拎飛,出面個侍應話叫到A7,我地拎左A28咁諗住有排,因為之前都上黎呢度睇過食評個個都話起碼等1個鐘我地都係係返LCX度行,唔敢行太遠,行左差唔多一個鐘就返黎再問出面個侍應叫到幾多號佢話依家係A11,問完企左幾分鐘我同bb都想去toilet咁就行左去附近個toilet(真係係牛角轉彎幾步就到)好啦去完返黎我地安全起見又再問多次叫到幾多號佢竟然話A35...我地聽完都完全呆左幾秒同佢講話下我地行開去個廁所幾分鐘就嗌左24個?我地講完之後無耐又有兩個女人行埋黎問,佢地係A25,都係行岩岩行開幾分鐘返返黎叫個經理出黎完係廢!!!就算點鬧佢佢都係答你: 唔好意思過左5個就要重新排過A25個pair叫個經理留左名之後就好嬲咁走左,咁我同bb唯有再等過-_-我地等到10點先入到去,但10:30pm就last order!!!真係同我地同時間拎飛既人食完埋單走埋我地都未有位!要人地等1-2個鐘但又唔可以行開真係好難受!即係佢成間舖加埋唔夠20張檯,仲要有30%係預留座位(因為月頭打過去佢話full booking,
咁諗住有排,因為之前都上黎呢度睇過食評個個都話起碼等1個鐘
佢話依家係A11,問完企左幾分鐘我同bb都想去toilet
咁就行左去附近個toilet(真係係牛角轉彎幾步就到)
好啦去完返黎我地安全起見又再問多次叫到幾多號
佢竟然話A35...
真係同我地同時間拎飛既人食完埋單走埋我地都未有位!
要人地等1-2個鐘但又唔可以行開真係好難受!
即係佢成間舖加埋唔夠20張檯,仲要有30%係預留座位
(因為月頭打過去佢話full booking,不過仲有70%係for walk in)
又無話限時燒幾耐!檯檯都起碼燒3個鐘!出面既人我見好多都會頂唔順走人
其實我覺得等位呢樣野真係好煩-_-點解唔做晒100%都係book?
其實d餐廳book檯收按金咪唔驚人地book左唔黎囉-_-
野食方面好正!!最鐘意上級牛肋肉,特上和牛牛肋肉同埋銅鑼燒
我地叫左
超礦物海藻野菜沙律
柏葉刺身
上級牛肋肉(燒肉汁)
特上和牛牛肋肉(燒肉汁)
網燒一口牛(燒肉汁)
王樣腹胸肉(蒜蓉味噌)
肩脊肉(燒肉汁)
牛角飯
銅鑼燒(雲呢9拿&抹茶)
柚子蜜梳打
燒緊其間聽到附近有男人話任飲任食無好野,話任點個d餐廳既肉好難食
其實台灣既牛角係有午市任飲任食都係NT699換返港紙每個人都唔洗$200(加埋一)
我地依家埋單$533.6但其實都唔夠飽,我諗要食到飽起碼每人出300-400先得
唔知點解香港既牛角會無得任食
總結係如果你好肚餓唔等得就最好唔好去
我寧願俾錢去食buffet又唔洗等,又或者你早3-4個月打去book定位咁就ok