2019-05-27
今日約左男朋友去YOHO MALL 睇戲,睇戲之前要搵野食醫下肚。黎之前一早search定食咩了,今次要食米芝蓮推介既日本野! 食拉麵jo!間店就係711對面,見到紅噹噹既招牌就知搵岩位。去到個時仲早,六點幾,所以就可以直接入坐,當時我地都超肚餓,再到遲DD就要等位了~雖然無見到人咁做,但D椅子既設計係咪俾人放隨身物品呢~拉麵jo個MENU睇到人眼花撩亂,好多選擇,樣樣都想食(流口水)。今次我地點左四樣野食,炸八爪魚球$48,蝦餃子$70,沾麵$89,特製低溫叉燒麵 $118,青森蘋果乳酸梳打$28。因為好肚餓,八爪魚球同蝦餃子一送到就旋風式食晒。第一次見蝦餃子,個賣相超靚,入面係韮菜豬肉,如果多D韮菜同煎得再脆D一定更好食~八爪魚球係岩岩整好,熱辣辣既八爪魚*係我至愛~食落係好似大板食既口感!特製低溫叉燒麵一定係必定要影黎打卡用,賣相簡直係花咁,哈哈。第一次食用低溫整既肉,呢個叉燒味道好岩我口味~個拉麵湯底好濃,拉麵就偏軟身。而沾麵就麵就偏硬身,搭半肥瘦既豬肉加熱熱既濃湯,都唔錯!今次對拉麵jo店員特別印象深刻,佢地都好好禮貌。而且店員企位安排好,即使我地坐得比較入,都好易叫到店員點
雖然無見到人咁做,但D椅子既設計係咪俾人放隨身物品呢~
因為好肚餓,八爪魚球同蝦餃子一送到就旋風式食晒。
而沾麵就麵就偏硬身,搭半肥瘦既豬肉加熱熱既濃湯,都唔錯!
今次對拉麵jo店員特別印象深刻,佢地都好好禮貌。而且店員企位安排好,即使我地坐得比較入,都好易叫到店員點菜。我仲聽到有女店員好有耐性介紹每種湯底俾另一枱客聽,值得一讚。