2017-06-22 66 瀏覽
今日好想食碗拉麵 搵到元朗呢間野川拉麵小店雖然是小店 但食物選擇多拉麵烏冬之外 小食 串燒同樣吸引小店環境不大 但座位舒適 不算太迫主食分3類 有稻庭烏冬 拉麵 同讚崎手打烏冬 湯底選配有血池地獄湯底 蕃茄湯底 豬骨湯底 芝士湯底 同芝士辣湯底小食 有多款日式小食 炸物燒物都有 我們點了份流心芝士蝦丸 爆谷雞 同燒牛舌仲有其他人氣之選 泰式 西式都有 好采留意到做緊Promotion fb like有得平!先來支綠茶可樂 選用靜岡茶葉 味較淡 又不太甜 岩哂我這碗係極上和牛稻庭烏冬蕃茄湯底 配料已有京蔥 粟米 筍 糖心蛋濃濃蕃茄湯 酸酸甜甜好開胃 烏冬軟滑 而和牛很淋 賣85元 定價合理自家製义燒拉麵豬骨湯底 一樣配備紫菜同糖心蛋 份量十足 拉麵質素平平 但义燒肥瘦平均 每塊都充滿肉汁燒牛舌 是厚切 肉質彈牙 惹味 流心芝士蝦丸 要趁熱吃 流心芝士香濃~~這個咁Colorful 係7彩爆谷雞 唔同顏色但味道是一樣的 但依然吸引 脆卜卜既新鮮炸雞配沙律醬 雞肉滑滑的 滿足~2個人點了2款主食 3款小食 2支飲品共$280多 性價比不錯~~
今日好想食碗拉麵
搵到元朗呢間野川拉麵小店
雖然是小店 但食物選擇多
拉麵烏冬之外 小食 串燒同樣吸引

小店環境不大 但座位舒適 不算太迫

小食 有多款日式小食 炸物燒物都有
我們點了份流心芝士蝦丸 爆谷雞 同燒牛舌

仲有其他人氣之選 泰式 西式都有

好采留意到做緊Promotion fb like有得平!

先來支綠茶可樂 選用靜岡茶葉 味較淡
又不太甜 岩哂我

濃濃蕃茄湯 酸酸甜甜好開胃 烏冬軟滑
而和牛很淋 賣85元 定價合理

燒牛舌 是厚切 肉質彈牙 惹味

流心芝士蝦丸 要趁熱吃 流心芝士香濃~~

2個人點了2款主食 3款小食 2支飲品
共$280多 性價比不錯~~