2025-06-01 416 瀏覽
之前去過呢間朋友推介嘅餐廳,記得當時要排好耐隊,主打係無限時不過原來已經搬咗去第二個工廈,新店大左好多,整體氛圍幾舒服。🍝 海膽意粉醬汁比較稠,有淡淡忌廉味,海膽味幾突出,入口有少少甘香,冇腥味。意粉煮得啱啱好,掛汁能力唔錯,味道整體幾平衡,啱啱好唔膩。🦐 香煎阿根廷赤蝦冬陰功墨魚意粉賣相吸引,味道有少少驚喜。冬陰功嘅酸辣剛好,帶少少香料湯底嘅感覺。墨魚鮮味爽口彈牙,加埋赤蝦煎到微焦嘅香氣,味道層次唔錯。🍌 焦糖香蕉朱古力竹炭糯米窩夫口感煙韌,外層少少微脆。焦糖香蕉嘅甜香幾突出,朱古力唔會太搶味,整體唔會過甜。竹炭味淡淡哋,主要係加咗一種輕微煙香感,幾特別。🍵 伯爵茶糯米窩夫茶味清香,唔會太濃,煙韌口感配得幾好,有種中西混合嘅風格。適合想試啲唔同甜品,又唔想太甜膩嘅人。可以揀楓糖/伯爵茶醬☕ 鮮奶咖啡整體嚟講,呢間餐廳味道上有心思,用料唔花巧有誠意。 不過位置有少少難搵,去到工廈附近行上一層樓梯比較方便,如果唔係就要行入停車場再搭𨋢就兜咗一個圈喇。

🍝 海膽意粉

🦐 香煎阿根廷赤蝦冬陰功墨魚意粉