2022-06-03 1323 瀏覽
琴日同朋友食萬發,話說好多年前佢問我幾時同佢食大排檔,輾轉咁多年都冇同佢食過,直到最近我地聯絡返,於是就一齊食我地6點左右去到,已經開始多人,好在兩個人唔駛等就有位我地去之前一晚已經諗好食咩,去到唔駛諗就叫得下面簡單評價下各樣餸菜乳鴿:萬發燒乳鴿出名,皮脆肉嫩,但今日我略嫌鴿騷味多左少少沙拉骨:好多千島醬,每舊骨都包哂醬,肉尚唔硬,咬到嘅,味正常,ok的豉油王吊桶:原來想叫花螺,但冇,諗左陣再叫呢樣,炒到好香,吊桶都鮮味,要趁熱食,凍左會少少腥薯仔牛柳粒:萬發皇牌菜,其他大排檔都冇佢整得好食,薯仔外脆內軟,蜜糖味又夠牛柳粒只係配角,好稔,肉味都夠,我地兩個人食薯仔好快飽,所以食唔哂我叫左兩支可樂,朋友話佢氣管唔好,但經我游說最後都飲左少少埋單$466,大排檔就唔會平得去邊,都要賺錢架,但萬發係有質素嘅大排檔,值得去下嘅

我地6點左右去到,已經開始多人,好在兩個人唔駛等就有位
我地去之前一晚已經諗好食咩,去到唔駛諗就叫得
下面簡單評價下各樣餸菜

乳鴿:萬發燒乳鴿出名,皮脆肉嫩,但今日我略嫌鴿騷味多左少少

我叫左兩支可樂,朋友話佢氣管唔好,但經我游說最後都飲左少少

2022-06-02