2022-04-30
平時好鍾意飲奶茶既我,今日星期六同女朋友去旺角拍拖行街,去旺角中心行下,見到呢間奶茶店比較特別,係主打果仁食材飲品!今日天氣咁熱,梗係叫翻杯凍野飲啦!間店為左營造天然果仁食材,設計都係開放式為主,亦都會展示一堆果仁係出面。環境衛生唔錯,啲食材乾淨企理,唔會污糟。睇一睇個manu先,主要分堅果奶茶,堅果奶,堅果汁,水果茶等等。我同女朋友分別揀咗焙香堅果奶蓋烏龍茶,粉紅莓好堅果奶蓋茶,微糖,少冰再加燕麥。有別於其他奶茶蓋,係經過心思設計,飲起奶茶上黎非常方便,仲要配埋匙羹,好貼心!粉紅莓好堅果奶蓋茶方面,芝士奶蓋配果仁非常香濃香脆幼滑,口感似慕絲,非常之正,下面就係紅莓沙冰,果肉粒粒,非常落足料!焙香堅果奶蓋烏龍茶方面,烏龍茶加上燕麥,出奇地match,茶香配上脆香燕麥非常之口感好好。茶味一樣咁足料咁香濃。
環境衛生唔錯,啲食材乾淨企理,唔會污糟。