2021-09-21
是日來到尖沙咀諗唔到食乜,男朋友提議不如去試吓上次同同事因為大排長龍試唔到嘅cheesecake factory。自己最近工作又攰壓力又大都想食啲comfort food,加上之前都有朋友推薦過,一於比個機會自己放縱下食一餐極度邪惡肥肥dinner。眼見門口唔係好多人等緊reception都叫過45分鐘再番嚟睇下有冇位,如果無就要再等45分鐘。好在最後45分鐘就可以入座,以人氣長龍店嚟計呢個時間算係幾快手😍-🍝蕃茄肉丸意大利麵 $208芝士,蕃茄,加三粒大大粒肉丸,睇落少野食落好飽,味道唔錯不過仍然係overpriced。-🫓乜都有意式烤餅 $148乜都有啲不過無乜特別🤣普通過普通pizza。-🍰Godiva 朱古力芝士蛋糕 $82甜甜甜甜到有糖尿病😫🤧兩個人食左半舊明知貴野都頂唔順要棄權😭-🍧蜜桃沙冰 $78好大杯算係今餐最抵玩,味道正常無驚喜。-題外話因為意粉食唔晒打包左做第二日lunch,翻熱後出咗勁多油最後都冇食晒,但係仍然有點消化不良感覺😂-總結:食物份量偏大,適合一大班人聚餐,美式風格重口味呢間真係太重手唔啱我😂應該無下次👋🏻
🍝蕃茄肉丸意大利麵 $208
🫓乜都有意式烤餅 $148
乜都有啲不過無乜特別🤣普通過普通pizza。
🍰Godiva 朱古力芝士蛋糕 $82
🍧蜜桃沙冰 $78
好大杯算係今餐最抵玩,味道正常無驚喜。