2022-08-07 310 瀏覽
入座落單後店員就送上前菜小碟,泡菜,大豆芽,蛋卷,蜜糖薯仔,炒菇,魚仔,黑豆等足足有十碟。① 醬油蟹 $520/2pcs果然無令人失望,醬油蟹斬件上,件件都有蟹膏,肉質鮮甜,正啊!店員友善問客人需唔需要幫手撈飯,便將蟹蓋的膏倒進紫菜飯中撈匀,然後釀到蟹蓋中,唔夠味的話自己再加醬油仲正。.② 牛肉炒年糕 $150落單時店員有提醒呢個係濕炒年糕,除了牛肉及韓式年糕,仲有椰菜,蘿蔔,蛋絲,木耳等,幾大碟幾豐富。味道唔算好濃,算是韓菜中較為清淡的一味。最後店員送上甜米水,幾好味。呢間餐廳食物份量都算大,較為適合一大班朋友聚餐開心Share。今次兩個人食隻醬油蟹,加份年糕已經飽飽,都未試到其他。.整體用餐感覺幾好,食物質素唔錯,店員成日巡枱加水。不過臨走前見到網上被狠批果個白髮店員,見她不斷推介食材,客人話「唔使住,睇下先」,店員都繼續硬銷話咁樣唔夠食,説説語氣仲麻麻地。呢個人真係好扣分!

① 醬油蟹 $520/2pcs
醬油蟹

蟹蓋釀飯

② 牛肉炒年糕 $150
牛肉炒年糕

甜米水

最後店員送上甜米水,幾好味。
醬油蟹
蟹蓋釀飯