2017-07-15
扒大蝦凱撒沙律,賣相好好,將啲沙律砌到成個波咁樣好得意,隻蝦夠哂大隻不在話下,仲夠哂爽口彈牙,喺新鮮嘅沙律菜襯託之下得到完美嘅發揮。祖傳雜錦番茄水牛芝士沙律,由於身邊嘅朋友正在積極扮減肥,所以我哋嗌多一款沙律嚟交下戲,個名叫得做什錦蕃茄,果然有好多種唔同種類嘅番茄喺個沙律入面,其中特別鍾意橙橙黃黃嗰一隻蕃茄,個味道好特別,係界乎喺鮮甜嘅生果同埋蕃茄中間,撈埋啲 pesto醬,松子,火箭菜同埋水牛芝士一齊食就最正喇。法式鮮味海龍皇湯,呢個湯上枱嘅時候,啲湯料會用個火爐興住,而啲湯就會放喺另外一個茶壺狀嘅器皿入面,上枱之後等相機食完啲新鮮嘅海鮮先至自己加啲湯落去,個湯嘅龍蝦味道突出,十分鮮甜,最估佢唔到嘅係啲青口竟然都十分之新鮮,唔會話因為放落個湯度而揸流灘,抵讚。低溫慢煮加拿大 Angus T 骨扒配薯菜,塊 T骨扒好夠份量,絕對大過我塊面,近骨位肉味濃啲是常識吧,難得嘅係廚師將塊扒煎得夠哂香口,薯蓉未見落太多嘅忌廉同埋牛油,倍感健康,碟邊仲有個咁得意嘅狗仔做裝飾添。歌劇院蛋糕,歌劇院蛋糕朱古力味香濃,一層一層咁樣充滿層次感,朱古力味香濃得嚟又唔會太甜,作為飯後甜品實屬最好不過。今晚餐飯
今晚餐飯全程都有好多人同啲狗狗牆同埋啲狗狗裝飾影相,鐘意狗狗嘅朋友有時間都可以上嚟集吓郵架。