2022-07-24
整體體驗都好新鮮 店員服務亦極南美 非常熱情好客 食物如下💁🏻♀️💁🏻♀️´•ᴥ•`海鮮凍盤 ($98)海鮮有蝦 蜆同埋墨魚等等 全部都已經切成粒狀 唔需要拆殻 餐廳職員提醒唧得愈多檸檬汁愈好食 酸酸甜甜 好有南美既色彩!´•ᴥ•`傳統秘魯檸檬漬魚生 ($98)同泰式刺身有啲類似既係佢都係用左唔到調味 但感覺上有多啲層次 都係略帶酸味 同平時食日式魚生好唔同 重點落在醬汁調味 而不是魚嘅鮮味(⁎ᵕᴗᵕ⁎)´•ᴥ•`秘魯特色燒春雞 ($218)有啲地方既燒春雞會做到入面好乾 呢到既春雞入面好十分嫩滑 而且仲好厚肉 雞胸位都滑 仲有個特色嘅醬汁辣辣地 好貼心咁係另外上 唔食辣都唔洗驚( '-' )ノ´•ᴥ•`北海道帶子三文魚墨汁手工意粉( $188)好足料嘅海鮮之餘墨汁都好足 平時食完墨汁只係牙齒黑哂 但今次直程變左墨魚嘴!帶子煎得幾香 仲有啲三文魚子鮮味 ( ・⌓・̥ )´•ᴥ•`南美特色甜品 粟米芝士蛋糕 ($68)一聽呢個配搭會覺得怪 但睇左好多review都話有驚喜 粟米同芝士蛋糕既配搭好夾 味道唔會太甜太漏 岩岩好 食完仲想再食 特別嘅南美甜品(∩´∀`∩)´•ᴥ•`菠蘿手搖
´•ᴥ•`傳統秘魯檸檬漬魚生 ($98)
´•ᴥ•`秘魯特色燒春雞 ($218)
´•ᴥ•`北海道帶子三文魚墨汁手工意粉( $188)
´•ᴥ•`南美特色甜品 粟米芝士蛋糕 ($68)
´•ᴥ•`菠蘿手搖水果茶( $58)
幾乎枱枱都有嗌水果茶
味道可以揀菠蘿/士多啤梨/柚子等等 唔會太甜 原汁原味 仲有啲菠蘿果肉(。・ω・)ノ南美風味比較濃味 飲水果茶就夠曬夾⸜( ⌓̈ )⸝
環境有啲霓虹燈有feel! 坐得舒服 當日見到隔離枱又有一家大細又有閨蜜姊妹(⌯˃̶᷄ ⁻̫ ˂̶᷄⌯) 想感受下南美風情就要去一次喇🤤