2019-07-10 365 瀏覽
琴日喺旺角鬧市行街行到攰攰地,又口渴,就梗係想飲返杯嘢啦!本身諗住買杯珍珠奶茶, 點知咁啱俾我見到酸奶君,其實我都未飲過,不過見到有朋友飲過po過相上網就決定買杯黎試吓!酸奶君鋪面唔大,望咗一陣先見到Menu喺收銀機附近😅諗左一陣決定試吓「吃米特濃酸奶」~$35一杯大概等左8分鐘到就有得飲喇,size方面同其他出面飲黑糖珍珠鮮奶嗰啲杯差唔多~入口的確係好濃嘅酸奶味,唔知酸奶係咩嘅朋友,其實就係類似乳酪,而質地口感就好似奶昔咁~而配料吃米就係類似紫糯米咁,飲飲下仲發現好似有少少oreo碎整體來講,我覺得味道係可以嘅,但係飲完之後就有少少口渴~本身想解渴嘅朋友就唔好飲啦😂配料方面,用紫糯米都幾特別,再加oreo碎都幾match嘅,但略嫌配料份量少咗啲