2017-07-30 151 瀏覽
之前同屋企人飲過早茶,見到晚餐menu都幾平,所以今次同朋友黎呢度食晚飯。呢度裝修得唔錯,金碧輝煌,燈火通明。晚飯小菜都幾多選擇,而且價錢都算平,本來想叫二人套餐,套餐包括清煮沙巴加兩款小菜,都只係$288,不過朋友驚食唔曬,所以叫左三個小菜加白飯。送嘅老火湯,非常清潤又足料,咁啱果日係大暑,飲冬瓜湯最啱!上湯翡翠苗,菜苗都幾嫩,金菇都幾多,上湯煮幾青甜,唔會好似炒菜咁油膩。黑醋咕嚕肉,咕嚕肉味道唔錯,黑醋醃製嘅咕嚕肉加菠蘿,青、紅椒伴碟,酸甜味好醒胃。紅燒乳鴿,睇見都流口水,不嬲鍾意食乳鴿,隻乳大隻又多肉,幾肥美,火喉燒得啱啱好,外皮酥脆,內裡肉嫩。紅豆沙糖水係送嘅,紅豆沙煲到起沙,加左陳皮、蓮子,味道唔會過甜。水晶包都係送嘅,水晶包幾得意,細細隻,做飯後甜品啱哂,豆蓉餡,亦都唔會太甜,幾好食。侍應服務都周到,主動幫忙加茶,又提我地有糖水、甜品送,環境、食物、服務都唔錯嘅酒樓。

呢度裝修得唔錯,金碧輝煌,燈火通明。

送嘅老火湯,非常清潤又足料,咁啱果日係大暑,飲冬瓜湯最啱!

侍應服務都周到,主動幫忙加茶,又提我地有糖水甜品送,環境、食物、服務都唔錯嘅酒樓