2023-08-02
同朋友嚟到呢間酒店新開嘅日本菜,佢有分omakase,teppanyaki同a la carte,而今次想食得輕鬆啲就揀咗A la carte,環境感覺都好舒服而且店員服務都幾唔錯極上刺身盛 店員推介左呢個刺身盛俾我哋同我哋講好正,見佢咁介紹我地就叫咗,刺身盛入面有9款唔同嘅新鮮刺身,有四款係時令刺身👍今次有吞拿魚腩,三文魚,油甘魚,牡丹蝦,海膽(北海道帶子,深海池魚,薄切鯛魚,,火灸赤目魚)最驚喜嘅係佢件件都係厚切,而且部份刺身仲加上金箔/黑魚子,最重要嘅係所有刺身食落口都係好新鮮🤩大阪燒 $98 佢嘅醬唔會過多令到好油膩,配搭埋炒麵一齊食一流👏鐵板炒面(豚肉 )到嘅時候已經聞到好香噴噴嘅大阪燒汁味,食落口好香嘅大阪燒汁,而且麵真係平日食開日本炒麵嘅麵👍👍串燒牛舌芯串好香牛味而且唔會好乾蘆筍豬豚腩串,睇落好乾,但食落去估佢唔到好香而且咬落去有少少爆汁嘅感覺自家醬免治雞串出奇地佢竟然比其他串燒平,仲要真係平日食到軟骨嘅免治雞肉串網燒美國牛肉 $198味香,超級飽肚白瀧上善如水 純米大吟釀 300ml🍶去到高級地方食日本嘢,當然要開返支酒🤭飲住酒咁樣食日本嘢個人有啲飄☺️☺️刺身x清酒=爽呢
極上刺身盛
大阪燒 $98
佢嘅醬唔會過多令到好油膩,配搭埋炒麵一齊食一流👏
鐵板炒面(豚肉 )
串燒
牛舌芯串好香牛味而且唔會好乾
網燒美國牛肉 $198
味香,超級飽肚
白瀧上善如水 純米大吟釀 300ml🍶
去到高級地方食日本嘢,當然要開返支酒🤭
飲住酒咁樣食日本嘢個人有啲飄☺️☺️
刺身x清酒=爽
呢一款純米大吟釀係適合啲平時飲唔慣酒/年輕人飲
飲落去比較順口好飲,冇平日日本酒嘅強烈口感