2011-04-11 6 瀏覽
我同事星期五出開九龍城,買咗好幾件蛋糕,佢話做得好靚之餘,仲好好食!所以留番一件請我食! 多謝哂!原來 Gioia Patisserie 老闆係曾任職 5 星級酒店糕餅總廚,蛋糕必定有水準!我亦有看其他食家嘅食評,單看蛋糕賣相,可媲美文華餅店。甚至更優勝!絕不遜色!文華餅店:http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=2020Fresh Fruit Surprise酥皮好鬆脆!配合多款新鮮水果:芒果、紅桑子、藍莓、士多啤梨、蜜桃、以 Jelly 黏著金箔!雜果蛋糕更見矜貴! 中間係黃色忌廉,好食之餘又不覺溜!甜味恰到好處!食甜品又食到多款水果,感覺幾健康!賣相非常精緻吸引! 不論顏色配搭及形態,餅師花上不少心思!每件都是精心傑作!以印有自家品牌紙托襯托底下,令西餅更有美感! 紙托以膠紙牢牢黏住餅盒,就算盒內只有一件蛋糕,仍絲毫無損! 保持完狀!連呢一點都想到,可見設計亦相當細心!如果有堂食就更好!
多謝哂!

Gioia Patisserie
文華餅店:

Fresh Fruit Surprise

賣相非常精緻吸引!
不論顏色配搭及形態,餅師花上不少心思!每件都是精心傑作!
每件蛋糕都是精心傑作!
Fresh Fruit Surprise
以 Jelly 黏著金箔!雜果蛋糕更見矜貴!
以印有自家品牌紙托襯托底下,令西餅更有美感!
紙托以膠紙牢牢黏住餅盒,就算盒內只有一件蛋糕,仍絲毫無損!
保持完狀!連呢一點都想到,可見設計亦相當細心!
以印有自家品牌紙托襯托底下,令西餅更有美感!
如果有堂食就更好!
2011-04-09
外賣自取
其他
每件蛋糕都是精心傑作!
Gioia Patisserie
以印有自家品牌紙托襯托底下,令西餅更有美感!
以 Jelly 黏著金箔!雜果蛋糕更見矜貴!