2022-08-02 354 瀏覽
📍#壹盅湯#MFJ荃灣 #MFJ中菜人均消費: HK62話說上次去到曹公坊見到一間燉湯店 @hkthesoup ,原來餐廳大廚出身於酒店中廚,餐牌除了燉湯,還有小菜,龍仔蒸飯,中式糖水等等!以一間小店來說,餐牌選擇挺多!🆗蒜蓉蒸開邊蝦籠仔飯🦐$62因為天氣太熱,我就無點燉湯,反而點了籠仔蒸飯!坦白說,賣相不太吸引,因為蝦頭十分黑😅不過幸好蝦味無太大影響,蒜香不錯,味道還算可以!飯加上淡淡的豉油和蒜香,味道Ok,但如果個飯再有味點會更佳其實無視蝦的顏色,其實整體正常可以!😂份量超大,而且味道亦都不錯!下次有機會再試試燉湯!對於服務態度就不敢恭維,全部都好年青,企面前叫3-4次都無反應,個樣覺得好似好煩😂#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodblog #hkfoodblog #相機食先 #荃灣美食 #中菜

📍#壹盅湯

#MFJ荃灣 #MFJ中菜