2023-06-09
上星期六搵到間西餐超級出色嘅酒吧,覺得實在太神奇(因為去過嘅酒吧通常都會focus喺酒精飲品到忽視左食物質素,但呢間啲食物我覺得真係好過唔少西餐廳)所以要同大家分享吓😙😙😙餐廳嘅位置幾方便,距離尖沙咀地鐵站只係兩三分鐘步程,但係入口比較隱蔽要穿過棟大廈先會見到🙈🙈但係沿路都有Zucco嘅指示牌,所以都唔太難搵~// 意粉 //1. XO醬鮑魚汁帶子意粉 $1382. 原隻青龍蝦配龍蝦汁意大利粉 $168本身對個龍蝦意粉嘅期望高啲,因為見佢係原隻龍蝦咁上🦞🦞🦞龍蝦確實幾彈牙,亦好符合我想像中嘅龍蝦意粉,味道中上;相比上XO醬鮑魚汁帶子意粉帶比我嘅衝擊同埋驚喜大好多🤯🤯因為冇諗過XO醬撈意粉係咁好食!!意粉係超級掛汁,索曬XO鮑魚汁嘅味道,帶子都好大粒,呢個賣$138真係物超所值🤣🤣🤣// 小食 //香煎牛小排 $108香煎鵝肝多士 $98雞翼拼盤 (蜜糖、麻辣、水牛城)$128我哋另外叫左三款小食,三款水準都好高😋😋😋香煎牛小排肉味濃又有咬口,個感覺有啲似平時去食韓燒會encore嘅肉🥩🥩🥩 鵝肝多士都幾抵食,$98有兩件!鵝肝上面加咗少少黑醋,男朋友人生第一次食鵝肝,呢塊鵝肝都俾咗好好
// 意粉 //
1. XO醬鮑魚汁帶子意粉 $138
2. 原隻青龍蝦配龍蝦汁意大利粉 $168
// 小食 //
香煎牛小排 $108
香煎鵝肝多士 $98
雞翼拼盤 (蜜糖、麻辣、水牛城)$128
鵝肝多士都幾抵食,$98有兩件!鵝肝上面加咗少少黑醋,男朋友人生第一次食鵝肝,呢塊鵝肝都俾咗好好印象佢🤣🤣
最後我哋都有叫個雞翼拼盤,上面係單骨雞翼,三款口味入邊,我哋最鍾意嘅係蜜糖🍯🍯🍯比較清甜,其他兩款味道都幾入味,麻辣雞翼麻重過辣,水牛城雞翼嘅番茄味比較重~
整體嚟講呢間真係幾推介,尖沙咀地段可以做到呢個價位,仲要物超所值真係唔簡單😳😳佢哋都有唔同嘅酒類飲品 但唔太好酒嘅我哋今次就冇試~
味道:👩🏻💻8/10
性價比:👩🏻💻8.5/10