今日約左朋友係太子酒吧街果頭飲野,諗住早到食啲野食先,經過見到開左間食拉麵既,望落幾吸引,試一試佢。可能時間尚早,不用等位即時被安排入坐。天口熱冷氣夠,真係非常舒服。拉麵款式雖然不多選擇,但令我感到咁樣反而仲專業!貴精不貴多麻。我地一行二人分別點左魂拉同青龍拉麵,分別係原味豚骨湯同波菜豚骨湯,再泥多個烤日本味淋魚干!好快熱辣辣上枱,賣相幾好而且湯夠熱,麵條係粗身我地都要左適中硬度,岩岩好,叉燒肥瘦適中又大塊,入口即溶。好有日本時食既風味!湯底濃而不油。好岩我胃口。波菜湯底幾特別但又無搶左豚骨湯味。十分配合!小吃要左燒魚干,好好食,燒到半軟狀又咬口。食到停不了。想叫多份食添😂😂總括泥講,很不錯的拉麵,適合我既喜愛,可能我鐘意食拉麵啦。麵質都係我鐘意既類型。下次再食先!

2018-05-15