2023-12-01
TON 180今次嚟到尖沙咀一間酒吧,除咗有得掟鏢之外, 仲可以叫潮州滷水嘢同一般茶餐廳嘅野食,仲有男士任飲支裝酒(生力清啤、藍妹、SAPPORO、百威、嘉士伯)同女士就任飲Cocktail酒,以及女士仲有買一送一Cocktail酒優惠添,呢度仲會定期搞掟鏢比賽,呢間酒吧餐廳雖然唔算大,但輪椅都入到去,我就成晚一路飲酒一路睇人掟鏢幾過癮!1.薑蔥霸皇雞(半隻)$128(10/10)每舊雞肉好嫩滑,份量多足半隻,少骨多肉,薑蔥味重,好食!2.星洲炒米$58(7/10)呢碟星洲炒米份量超多,可惜咖哩粉落得唔夠多,星米唔辣有少少失望,不過入面有好多配料,有火腿、叉燒、紅椒、青椒、芽菜、洋蔥、蝦仁同炒蛋!3.沙爹牛肉飯$55(9/10)呢碟沙爹牛肉飯個沙嗲唔辣,帶少少甜,牛肉份量多,會夠牛肉都好軟淋,入面仲有紅椒、青椒、菠蘿同洋蔥!4.Kamikaze(Vodka,Triple,Sec,Mix)$78,買一送一(10/10)女士優惠買一送一,星期一至六都有,日日唔同 Cocktails,呢杯好易入口,微甜!5.Dark & Stormy(Myers's Run,Ginger Beer)$78,
1.薑蔥霸皇雞(半隻)$128(10/10)
每舊雞肉好嫩滑,份量多足半隻,少骨多肉,薑蔥味重,好食!
2.星洲炒米$58(7/10)
3.沙爹牛肉飯$55(9/10)
5.Dark & Stormy(Myers's Run,Ginger Beer)$78,買一送一(10/10)
女士優惠買一送一,星期一至六都有,日日唔同 Cocktails,呢杯好易入口,帶少少檸檬味,微甜!
6.Lemon Squash $58(10/10)
入面有菠蘿粒,飲落好清爽,仲帶少少檸檬味!
7.花生(任食每位$20)(10/10)
好少酒吧有麻辣味花生,麻辣味夠濃,食到停唔到口,一粒接一粒,食完仲可以任加添!
2人總共價錢$459,有加一服務費!
個人口味總評分:9.428/10
@ton180tst
地址:尖沙咀麽地道67號半島中心LG樓59號舖
Please follow me🙆♂️ @wheelchaireatinhongkong
如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同Share!🙏🏻🙇🏻♂️
#TON180 #酒吧 #尖沙咀 #尖沙咀好去處 #尖沙咀美食 #掟飛鏢 #潮州滷水 #打冷 #任飲酒 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong