2016-05-11 322 瀏覽
朋友知我鍾意食芝士, 就約咗我去旺角食芝士火鍋. 其實已有多年無食芝士火鍋了, 我都好期待. 去到發現原來係一間酒吧餐廳. 距離旺角地鐵站5分鐘路程左右, 都算係好方便. 之前去過呢頭食串燒, 估唔到而家開咗咁多特式食肆, 都好熱鬧!呢間酒吧唔止淨係賣酒, 食物都好多選擇. 朋友話想試下手工啤酒, 我就叫咗杯Mocktail "Old Land Peach" 黎試下. 佢係士多啤梨味+桃味的Mocktail ,賣相好靚! 即刻相機食先啦, 飲落味道清新, 有粒粒士多啤梨果肉, 而且最重要係唔會有藥水味. 夏天飲好Fresh 我地叫咗D小食, 跟住就到主角 - 芝士火鍋出場喇! 芝士火鍋用個爐仔㷫住保持溫度, 份量大約夠2-3人Share 食. 我用叉先試一試芝士味道, 聞落香味豐富, 食落較其它地方的芝士火鍋厚身, 除咗Cheeder, 仲有emmental cheese 同埋其它味道, 非常豐富. 配料方面有長通粉, 新薯, 面包粒同埋西蘭花, 四款配料都好Fresh, 係濃味芝士火鍋的最佳拍擋! 如果好似我咁鍾意食芝士的朋友唔好錯過啊! 下次會試埋佢個腐乳味同黑松露味!

Mocktail - Old Land Peach
原味芝士火鍋