(非會員)
2007-12-24 2 瀏覽
6時多就去食,當然唔駛等位,不過食到近八時都唔滿,唔知係咪地點問題,所以少啲人呢?叫咗小籠包。之前係沙田那間食過,沒有好感,所以沒有期望,但結果又做得幾好喎,阿媽話好食過金滿庭添。我最欣賞清炖牛肉湯拉面,湯同面分開上,個湯味道一流,牛肉又焾,仲有桂圓。下次我一定會試清炖雞湯拉面,睇吓係咪一樣咁出色。魚頭湯、京燒蝦球、松子魚都ok,正賞水準。不過湯就嫌少,唔知係未本身只係4人份量,我們一行7人,每人飲得少少。不過有失望位,就係甜品了。酒釀丸子我一向唔鐘意,所以唔comment。但係叫個拔絲香蕉,要成半個鐘!侍應又唔講,早知就早啲order 啦。拔絲香蕉我鐘意自己玩那隻,點知呢度係完全整好,一粒一粒咁上,冇糖自已點,一啲「拔絲」feel 都冇。味道也一般。