2009-09-14
於佐敦永安後面街, 發現這間叫八王子的拉麵店中午時間, 人都幾多, 好像有好多的雜誌為他報導過, 又搞過大食比賽, 花了很多心思去做宣傳, 得到了不錯的效果最緊要食物的水準要高, 便客似雲來, 想試他們的麵, 便落單一碗牛油拉麵, 湯味比較淡, 豬骨味唔係好濃, 但麵條好有彈性, 食的時候口裡有 "得得" 聲, 有咬頭加一粒溫泉蛋, 送來時是凍的, 我立即浸佢落湯, 因為凍的雞蛋我接受唔到, 浸完之後, 幾好食, 因為個蛋黃幾甜加一碟成呎長的鰻魚燒, 鰻魚的汁好食, 汁好食, 鰻魚就無可能唔好食了, 美中不足係又係唔夠熱店員 (相信係老板) 好緊張每一個入嚟幫襯的客人, 不過可能太緊張, 見佢個女手下騰哂雞, 好似好怕佢咁 不過這種精神是值得尊敬的
於佐敦永安後面街, 發現這間叫八王子的拉麵店

不過這種精神是值得尊敬的
牛油拉麵
溫泉蛋 (但唔夠熱)
鰻魚燒 (都係唔夠熱, 但幾好味)