2022-04-30
今日和朋友來呢間極上千島櫻晚餐,用餐時間為17:00,佢分ABC餐咁我們點了C餐……今次中伏了講下環境面對海景如果座窗口位係幾唔錯嘅,另外亦可帶寵物入內。但問題係食物,首先刺身一般,佢有個單點海膽啲海膽鼻屎咁大仲要化水(C餐至有)另外個鰹魚刺身無炭燒味和少少變色(雖然係急凍但新鮮解凍仲會有少少炭燒味)其他其實都麻麻不過呢兩種比較嚴重,如果要食海膽B餐海膽手卷都足夠。壽司方面好啲,外觀都唔錯。熟食方面焗扇貝濃咗啲,牛柳粒像垃圾一般食少少無食,羊架和牛舌比較正常,龍蝦仔叫一份佢來得一隻唔知以為叫波士頓龍蝦,不過都唔太好食,另外小心黃金螺好多沙,平均來講熱食水準以下。飲品方面清酒梅酒氣水果汁任飲(係無啤酒)今日好似無雪糕供應(電話落單),本身唔多食甜品所以無問。食物方面講完到服務,服務唔見出色。班仔服務員見到空碟就咁行開完全唔識收,係得個啊叔會收下囉!價錢又唔扺,C餐兩位810$咁嘅質素兩個字中伏。如果大家要試食A餐就算,佢優點係環境和可以帶寵物。不過我應該唔會再去,希望呢間公司負責人能夠改善下,唔係話放題就可以做到咁差質素。以上內容只供參考,用餐日期30/4/2022 晚上17:00