2011-02-07 28 瀏覽
因為友人生日又愛打邊爐, 大半個月前已經打電話黎訂台, 佢地都好細心問我黎過未, 怕我搵唔到, 抵讚! 到左佢地比 2 張台我揀黎坐, 但係真係妯細囉間野! 之後就介紹野食比我地, 後黎我地又同另一張台既人交流心得, 老闆見我同人咁好傾問我係唔係識, 我話唔識既, 不過大家研究下咩好食, 之後我都一班朋友黎食飯, 我都話有 d 野食覺得麻麻! 有 d 又唔錯幾好食! 總括黎講, 間野係有 Heart, 但係就唔一定樣樣都啱口味, 而且價錢一般, 所以睇你抱著咩心態黎食飯囉! 但係出面係有人等台既, 咁証明佢地都係有 Fans 既!湯底 - 鴛鴦窩 (蕃茄 + 沙爹)深海海蜇 - 我記得人地讚好食, 於是我都 order 左一個, 味道 ok la, 口感夠爽, 一邊係鞋身既, 之前未食過咁既海蜇, 都幾得意, 但就唔算話好好味!牛肉 - 我地 order 左 3 款, 手切肥牛, 雪花肥牛, 同埋牛肉粒, 不過我就夠得 d 牛味唔多夠! 如果要揀手切肥牛比較香口!蟶子- 冇令我地失望, 又鮮又爽!正!花甲 - 太細隻, 同埋唔係話好鮮味, 失望!蝦 - ok什菜藍 - 好有藝術感,
到左佢地比 2 張台我揀黎坐, 但係真係妯細囉間野!

湯底 - 鴛鴦窩 (蕃茄 + 沙爹)
蟶子- 冇令我地失望, 又鮮又爽!正!
花甲 - 太細隻, 同埋唔係話好鮮味, 失望!
蝦 - ok
什菜藍 - 好有藝術感, 哈哈, 款式都夠多
菜肉餃 - 咪睇 d 皮厚, 食落又唔錯
雙色魚滑 - 夠彈牙
炸腐皮卷 - Encore 之選
丸 - 都唔錯
魚片頭 - 正牙! 呢個一定要 Order 食!

埋單 $1200 蚊 我地 6 個人, 用左 5 張 半價 Coupon, 老細比左 9 折我, 實收 $825!
2011-01-28
慶祝紀念