2004-06-24 9 瀏覽
咁多盛讚, 我又點可以唔o黎試o下呢. 上兩個星期去過差唔多級數o既九龍香格里拉, 作比較o既話, 呢到食物種類真係少d. 但每種o既質素都高d boo.冷盤:生蠔有法國同澳洲.係屬於爽口,海水味較重o既. 蟹腳-清甜; 龍蝦仔-好味,啖啖肉; 大隻泰式生蝦-爽口,鮮; 仲有蟹鉗,青口.沙律:有羅馬/法國牛油/同d貴o既沙律菜.翠綠,新鮮;仲有d好似螺片o既ready made 沙律,有酸酸地o既煎魚沙律.正湯:忌廉雜菌湯-creamy,好;清燉海螺煲雞-清甜.日式:刺身有三文魚,赤貝,甜蝦同八爪魚-一般.壽司就幾好boo. 仲有soba.不過我冇食.Cheese Plate: 有三隻, 仲有煙三文魚同埋好多配菜. 淨係olive 都有四種.勁!熱盤: 即煮海鮮湯/湯麵(唔係食cheap cheap 蟹柳gar, 有龍蝦,帶子,大蝦),好好味.燒西冷果d當然唔少得.最impressive反而係中式熱食.有扣花膠同蚌類! 威. (下省十數款食品)甜品:Tiramisu做得好好.夠酒香. 拿破倫d custard凍過頭, 硬o左d. Chocolate Mousse好滑,好香.綠茶mous
湯:忌廉雜菌湯-creamy,好;清燉海螺煲雞-清甜.
甜品:Tiramisu做得好好.夠酒香. 拿破倫d custard凍過頭, 硬o左d. Chocolate Mousse好滑,好香.綠茶mousse,我屋企人話做得好適中woo. (下省十數款甜品) 我個人覺得除o左Tiramisu,香格里拉做得好d.
環境就嘈d啦... 有d似去o左food court. 有d失望.