2013-03-25
這間分店對上一個食評同樣出自本人手筆, 事隔5年, 中間寫過不少麥當勞食評, 今次又剛好走到這間分店試新產品.咖哩漢堡, 是次試"珍寶咖哩漢堡", 其實即是比普通版多一塊肉.或者簡單來講, 咖哩漢堡與足三兩差不多, 分別在醬汁及無生菜.一打開個包, 我會用"十分趕客"去形容, 我只見到兩塊肉加一'pat'醬, 剛巧咖哩醬汁的顏色深得似...... 再諗落去應該會食唔落...另外醬汁雖多, 但已'浸'個包'稔patpat', 賣相零分, 同店內poster個包差好遠...咖哩汁有一定辣度, 本人平時不太吃辣都覺得可以接受, 但咖哩味不突出.一向欣賞足三兩的漢堡, 是次同樣的漢堡一樣保持水準; 尢其兩塊一齊食口感豐富, 十分juicy.醬汁OK, 漢堡好味, 可惜賣相完全唔掂, 最多只能給予中評.據雜誌報導是次為'辛辣系列'第一波, 仲有兩個新包即將推出, 希望賣相會有改進.