餐廳: 太興 (沙田廣場)
資訊:

今天4人忙裡偷閒,來lunch,叫咗:1)牛柳瑞士汁濕炒河-個樣好似乾炒牛河咁,不過多咗小小汁(其實同d油撈埋)-牛柳唔多,味道唔差因d汁帶小小甜,只是太多油2)什菜炒河-有番茄,通菜等,味道亦唔錯,不過有同1個通病-多油得滯3)甜酸魚柳飯-魚柳炸漿太多粉-配料有菠蘿,青椒,紅椒-普通4)蜜桃焗叉燒飯-是其中1個燒味fusion創作-效法西式豬扒焗飯的做法,個叉燒經過1焗後,反而更鬆化,但個飯唔得乾身5)冰鎮奶茶-同事是因為此而來,故1定會叫。見到好多枱都有叫-是用外賣膠杯蓋好"莊"住,然後放在1個盛滿冰粒的兜內-賣點是這杯凍飲是沒有加冰,故入口比1般濃,但較甜,可能是同事飲嘢習慣通常叫小甜6)中湯-粉葛瘦肉赤小豆-湯肉都撈到足料,味精應該唔多因食完我都無嘜反應-ok7)西湯-羅宋湯-ok-以前晚餐時段來過,好多人。今次中午亦1樣,但就無比人打尖的情況(因我等位的全程在叫枱姐姐旁邊,也有其他食客圍住她)-其實它的價錢唔算平喎,1個普通燒味包飲品要$40-比較欣賞其3款燒味fusion版的創新,另有wasabi焗燒肉飯,味道好唔好就未知因還未試過-waitresses服務有效率,有需要她
今天4人忙裡偷閒,來lunch,叫咗:

1)牛柳瑞士汁濕炒河
-個樣好似乾炒牛河咁,不過多咗小小汁(其實同d油撈埋)
-牛柳唔多,味道唔差因d汁帶小小甜,只是太多油

2)什菜炒河
-有番茄,通菜等,味道亦唔錯,不過有同1個通病-多油得滯

3)甜酸魚柳飯
-魚柳炸漿太多粉
-配料有菠蘿,青椒,紅椒
-普通

4)蜜桃焗叉燒飯
-是其中1個燒味fusion創作

5)冰鎮奶茶
-同事是因為此而來,故1定會叫。見到好多枱都有叫
-是用外賣膠杯蓋好"莊"住,然後放在1個盛滿冰粒的兜內

6)中湯-粉葛瘦肉赤小豆
-湯肉都撈到足料,味精應該唔多因食完我都無嘜反應
-ok

7)西湯-羅宋湯
-ok

-其實它的價錢唔算平喎,1個普通燒味包飲品要$40

-waitresses服務有效率,有需要她們時,很快就來