2020-01-31
大角咀的一間黃色小店 越式法包整得好有心機 雖然標題係邊行邊食 但我地係坐係舖頭堂食的可以單點/配湯/配蔬菜/套餐我套餐咁叫:$65 包一個9寸越式法包,是日餐湯南瓜粟米湯,兩份蔬菜:秋葵&娃娃菜招牌越式法包:法包烘得熱熱地 咬落外表香脆裡面香軟餡就好似menu上面寫的 全部都好足料咬落清新 蘿蔔絲酸甜爽脆 香蔥芫茜將味道再昇華 辣味係用指天椒碎 成個口腔都有辣味但又唔會好辛苦果種 好正! 係香港食過正的法包是日蔬菜:秋葵&娃娃菜個菜係涼吃 上面有咸咸香香的醬油 少少的櫻花蝦調味 微微的辣食落更開胃(適逢呢幾日市民搶菜搞到d菜貴晒,店入面的菜都無加價,只係選擇少d)南瓜粟米餐湯非常正路 將d南瓜打爛加粟米粒而成的餐湯 不會好似水咁稀 足料👍🏻👍🏻呢間係一個心機黃店 舖頭細細食物好味 而且四圍貼滿文宣 老細咁神心 一定令黃色經濟圈長做長有 越做越旺手足經過入來幫襯下 邊行邊食係種小確幸
可以單點/配湯/配蔬菜/套餐
招牌越式法包: