2011-03-20 12 瀏覽
一星期前已經book左位,我覺得個地點都唔易搵,到香港仔都要搭的士去先搵到..星期5晚都冇乜人,有好多空檯出去拎左冷盤先,睇食評幾款有生蠔,但係呢晚冇喎?有d失望唯有食長腳蟹,翡翠螺,青口不過全部都冇味 相都冇影湯就有2種揀,我同男友都要左周打蜆湯唔算太過creamy又足料,正!之後就拎沙律,d料真係十分少,冇乜野好揀但係ham就有好幾種 都幾好味,前後食左3轉!有好多款剌身揀,不過我剩係好三文魚同甜蝦甜蝦唔甜,仲有d苦味三文魚切得幾厚,不過唔新鮮,所以都冇去再攞熱盤我冇咩點食,男友就食得多d,出面有2個師傅幫你燒野食,不過佢燒定左d放係度已經凍哂唔好食,但係又冇人等架喎,咁點解唔即叫即燒呢?果度仲有risotto食,我本身都幾鐘意食既,滿心歡喜去拎,但係食落凍之餘仲好粉,真係好失準,我都唔想嘥野食,但真係食唔落的男友仲有拎左羊架同咖哩羊,佢話咖哩果個好少少其實呢度真係冇咩野食揀,飲多碗湯就去食甜品,甜品就要讚一讚!好多種類 而且有水準的,第一round拎左NY cheesecake,strawberry cake,士多啤梨乳酪同木糠布甸木糠布甸超讚!入口即溶同好香奶粉味(我好鐘意奶粉
一星期前已經book左位,我覺得個地點都唔易搵,
到香港仔都要搭的士去先搵到..

星期5晚都冇乜人,有好多空檯
出去拎左冷盤先,睇食評幾款有生蠔,但係呢晚冇喎?有d失望
唯有食長腳蟹,翡翠螺,青口
不過全部都冇味 相都冇影

湯就有2種揀,我同男友都要左周打蜆湯
唔算太過creamy又足料,正!

之後就拎沙律,d料真係十分少,冇乜野好揀
但係ham就有好幾種 都幾好味,前後食左3轉!
有好多款剌身揀,不過我剩係好三文魚同甜蝦
甜蝦唔甜,仲有d苦味
三文魚切得幾厚,不過唔新鮮,所以都冇去再攞

熱盤我冇咩點食,男友就食得多d,
出面有2個師傅幫你燒野食,不過佢燒定左d放係度
已經凍哂唔好食,但係又冇人等架喎,咁點解唔即叫即燒呢?
果度仲有risotto食,我本身都幾鐘意食既,
滿心歡喜去拎,但係食落凍之餘仲好粉,真係好失準,
我都唔想嘥野食,但真係食唔落的
難食
男友仲有拎左羊架同咖哩羊,佢話咖哩果個好少少

其實呢度真係冇咩野食揀,飲多碗湯就去食甜品,
甜品就要讚一讚!好多種類 而且有水準的,
好吸引既甜品櫃
木糠布甸超讚!入口即溶同好香奶粉味(我好鐘意奶粉香的)
前後食左4,5個,不過最後一次拎係新fill既,成舊都係硬既
唔知咩事
木糠布甸正