2017-12-21 367 瀏覽
同閨蜜約左去食下午茶,但又無諗定食乜好,所以隨街逛,見到呢間都幾多人幫襯又岩岩有位,所以就入左去試,安排坐吧枱,呢個位幾好,唔駛同人眼望望,傾計又方便兩點開始有下午茶餐,有粉麵有飯配飲品,價錢都係由廿幾蚊起,唔算貴,仲可以加錢配雞翼或扎肉,我地就決定每人一碗金邊粉同配雞翼。我叫左生牛肉湯金邊粉,牛肉黎果時係粉紅色生生地,唔錯,牛肉同金邊粉既份量都夠食,待應姐姐仲好體貼問要唔要青檸同辣椒仔,我咁鍾意食辣當然要啦,仲要落埋士拉差醬添,加配既香茅雞翼都幾入味~閨蜜叫左扎肉湯金邊粉,佢話味道都幾好,加埋魚露更正。整體黎講都唔錯,唔係劣食,行過路過旺角都可以試下,而家仲做緊個限時優惠,$28香茅豬扒飯配可樂。

生牛肉湯金邊粉

閨蜜叫左扎肉湯金邊粉,佢話味道都幾好,加埋魚露更正。
扎肉湯金邊粉

2017-12-10