2019-06-10
避風塘海鮮自助餐。色香味俱全選擇多公司喺附近,所以已經唔係第一次食 LIS Café咁岩見到OpenRice做緊七折優惠所以就同屋企人早啲去食預早慶祝父親節今次嘅主題係避風塘海鮮等我睇吓今晚有咩食先入口大大個甜品櫃甜品同之前一樣好多選擇而且好衛生係個雪櫃入邊隔離就係小朋友最喜歡嘅甜品天地小朋友可以自己混合自己喜歡嘅糖果甜品今晚嘅中式甜品係花生糊習慣食自助餐一開始一定係食沙律先而呢度係有好有營養嘅羽衣甘藍🥬而且冷盤選擇都唔少避風塘海鮮做主題又點少得避風塘炒蟹初時會好擔心避風塘主題會唔會好辣點知又唔會喎,辣度啱啱好,而且好入味食多幾件都唔怕喉嚨痛香港經典菜式豉椒炒沙白蜆,蜆肉質爽甜,加入辣椒、豆豉和蒜頭同炒,香噴噴老豆最鍾意食辣,大讚辣酒煮花螺夠晒入味花螺充滿酒香,食完一隻再一隻不過我最鍾意食係避風塘賴尿蝦見到一定要食,好正🥰雖然唔算好大隻但係肉質非常之鮮甜食完好想再食除咗避風塘主題之外當然都一定要食阿拉斯加蟹腳,平時同啲老闆黎食就要照顧老闆今次終於到老公照顧我啦,有人準備蟹腳俾我食好爽🤣今次避風塘主題原來做緊每位成人都有免費獲贈蒜蓉粉絲蒸扇貝或日式照燒扇貝乙客(二選一)我哋咁多人兩樣都可
公司喺附近,所以已經唔係第一次食 LIS Café
咁岩見到OpenRice做緊七折優惠
而呢度係有好有營養嘅羽衣甘藍🥬
而且冷盤選擇都唔少
避風塘海鮮做主題又點少得避風塘炒蟹
初時會好擔心避風塘主題會唔會好辣
點知又唔會喎,辣度啱啱好,而且好入味
食多幾件都唔怕喉嚨痛
老豆最鍾意食辣,大讚辣酒煮花螺夠晒入味
花螺充滿酒香,食完一隻再一隻
不過我最鍾意食係避風塘賴尿蝦
見到一定要食,好正🥰
雖然唔算好大隻但係肉質非常之鮮甜
食完好想再食
除咗避風塘主題之外當然都一定要食阿拉斯加蟹腳,
今次終於到老公照顧我啦,有人準備蟹腳俾我食
好爽🤣
今次避風塘主題原來做緊
我哋咁多人兩樣都可以試晒喇
個人最喜歡蒜蓉粉絲蒸扇貝,扇貝爽口彈牙,粉絲沾滿扇貝鮮汁及蒜香,超鮮甜
媽咪就鍾意日式照燒扇貝,
話鍾意佢有煙燻味好特別
仲有好多美食,即炸天婦羅、青口、刺身、壽司、炒烏冬、長洲特大咖喱魚蛋、鮮蝦炒翠玉瓜、豬頸肉、豬手、咖喱牛腩、日式咖喱、炸魚塊、即叫即煎牛扒、雞扒、腸仔....六十幾款真係多到食唔晒
無論幾飽,我都一定會飲碗湯
因為呢度嘅湯係冇味精架,
每次都會有一個西湯同埋一個中湯
現場仲有即場表現劏油甘魚
即劏即食夠晒新鮮,夠晒噱頭
師傅手起刀落,盡顯功架
去到尾聲飽飽地,點都要食埋個甜品先叫完美
每次我都一定會食酒店自家製嘅柚子蜜脆蛋散
喜歡佢吹口而且唔係好甜
再食返兩杯Häagen-Dazs雪糕就心滿意足啦
特別要讚下LIS Café嘅環境其實真係好舒服
平時同老闆你食就坐喺房入面,有自己嘅空間
今次同屋企人食就坐出面
見到好多小朋友都食得好開心🥳
呢度嘅自助餐好岩一家人黎食
其實我仲有好多相,不過OpenRice只可以上12張相,唯有用文字啦