2019-06-09
雖然食嘅份量唔算太多,但同朋友食飯間中總會放題癮起,因為選擇多廢事諗嘛今次由同事帶路, 近近地去荃灣食放題. 價錢黎講合理嘅 環境就眼見座位都係卡位, 舒適度高.半自助形式, 呢度除左寫紙落ORDER之外, 仲有些少冷盤 / 小食/甜品同飲品可以自己去拎.外面除左可以任拎普通嘅雀巢雪糕之外, 仲可以1人揀1楝Haagen-Dazs 或者 Movenpick , 最驚訝嘅係Gelato都有!! 不過....可惜就只有榴槤味.....唔食榴槤嘅我地就真係搞唔掂Order紙足足有成13張當ORDER左D野未黎, 就緊係要出去拎D薯格黎頂下先啦.飲品都係自助形式,種類好多除左普通茶同果汁之外,甚至連韓國日本酒類都有留意到有其他客人有拎住清酒嘅樽行黎行去,有清酒飲真係回到本開始點可以唔點刺身呢,今日嘅大赤蝦同劍魚腩唔錯。壽司選擇算多,有幾多都係新式嘅配搭。個人比較鍾意黑松露牡丹蝦壽司 / 櫻蝦花之戀 /火灸胡麻左口魚裙邊至於熱身,我地就唔算叫左好多 - 炒蜆雖然冇咩鑊氣,但至少冇沙啦而燒物控制得唔錯,尤其鹽燒海蝦用嘅蝦非常新鮮,蝦用有彈性,但可惜需要等嘅時間長左d,最好就第一轉落定喇 而牛舌雖然
今次由同事帶路, 近近地去荃灣食放題. 價錢黎講合理嘅
環境就眼見座位都係卡位, 舒適度高.
Order紙足足有成13張
當ORDER左D野未黎, 就緊係要出去拎D薯格黎頂下先啦.
飲品都係自助形式,種類好多
除左普通茶同果汁之外,甚至連韓國日本酒類都有
留意到有其他客人有拎住清酒嘅樽行黎行去,有清酒飲真係回到本
開始點可以唔點刺身呢,今日嘅大赤蝦同劍魚腩唔錯。
至於熱身,我地就唔算叫左好多 - 炒蜆雖然冇咩鑊氣,但至少冇沙啦而燒物控制得唔錯,尤其鹽燒海蝦用嘅蝦非常新鮮,蝦用有彈性,但可惜需要等嘅時間長左d,最好就第一轉落定喇 而牛舌雖然唔算厚,但香口得黎好軟淋
食飽飽後就緊係食返個雪糕啦做個完美結局啊,記得留肚