2013-12-22 19 瀏覽
呢幾日, 天氣急降, 出街食飯最好食咩? 當然係依家流行的雞煲啦! 熱騰騰之餘, 又可一煲兩食, 絕對係寒冬佳品。依家雞煲店開到成行成市, 每間都有其獨特風味, 而我今次試食的店子, 就擁有很多款特色火鍋, 包括:大哥招牌雞煲、花膠濃湯雞煲翅、胡椒豬肚包雞鍋、川味燒魚鍋、藥饍雞煲及鴛鴦鍋等, 真係日日黎, 每次試一款都無問題! 而火鍋材料方面, 選擇亦不少, 包括:手切牛頸脊、鹿兒島極黑豚腩肉、加拿大鮮帶子、黑松露蝦丸、杞子白菜花膠餃、雜錦刺身拼盆, 等等......有別於一般火鍋雞煲, 這兒可喝到花旗參桂圓茶及菊花石斛茶, 非常健康因為這店子很注重用料的選配, 全都以新鮮及上乘為大前提, 而且, 更自設工場, 以確保食物質素, 可謂相當嚴緊!

涼菜:陳醋黑木耳蟲草花、川味黃瓜
胡椒豬肚包雞鍋