今日同同事gathering,講起想打邊爐,同時又想食下啲日本刺身等,甘上open rice搵食,見到位於創興9樓既韓舍評價唔錯,就去試下啦入到去餐廳面積幾大,坐得舒服唔會擠迫,出去行個圈發覺都真係幾多野食,有啲似酒店式既自助餐。例如有好多熱食同炸物等等既選擇,有蝦,沙白同扇背等係for你打邊爐既然後少不了一系列係火鍋配料同醬料任你揀,仲有甜品同啤酒汽水任飲,最新奇既係仲有章魚小丸子機比你自製章魚小丸子,另外仲有自製雪榚機同爆谷等比你又食又玩另外仲有好多刺身選擇比你揀,連象拔蚌都有!重點當然係依個養生鍋啦,一打開見到有六隻飽魚同蝦😍😍底下仲有一大舊冬瓜,店員話滾起後就當湯飲左先。味道好鮮甜,有啲似係酒樓飲既冬瓜😀,用依種湯底打邊爐都係第一次,味道一流!突然覺得原來打邊爐都可以甘健康另外就係肥牛,牛頸脊等既配料係任嗌最後埋單每人都係講緊200蚊鬆啲,依個價錢同依個質素,CP值十分高!值得推介

另外仲有好多刺身選擇比你揀,連象拔蚌都有!

另外就係肥牛,牛頸脊等既配料係任嗌