2017-01-04 1382 瀏覽
天氣轉凍最岩打邊爐, 而邊爐又心思思想食物選擇多d, 又唔想太貴, 睇來睇去最後來到名朝啦 任何時間成人一位都係$158, 係其他地方無見過咁抵既價錢. 仲要啤酒任飲, 通常邊爐放題都要加錢架嘛~ 真係吹下水, 飲多幾罐都抵番哂湯底有好多選擇, 除左basic 麻辣... 仲有特色蕃茄/藥膳/蟲草/肉骨茶同黑松露芝士最後交比 fd拍板試下個黑松露, openrice 見好似無咩人試上到來一路煲真係有淡淡既truffle cheese 香.幾香, 其實比夠似牛乳湯底, 不過海鮮無咁吸味, 落左d 娃娃菜索味好多食物除左打邊爐例牌既牛豬羊肉/丸等等, 仲有熟食 不過太飽無試到手切牛肉唔錯, 不過個人覺得美國肥牛肥左d😂😂 食左2片怕肥唔敢再食, 主攻手打牛肉各色丸, 仲有海鮮~ 其中scallop 比較好食響鈴都唔錯除左熟食當然唔少得sasimi la~ 雖然價錢平一截, 仍然有一般放題水準. 其中最欣賞蝦刺身仲有加泰國香料調味, 加埋個sauce 帶酸辣, 好香好開胃 飲品選擇完全花多眼亂, 就算唔飲beer 都有幾個櫃比你選擇, 除左韓國lotte 汽水, CC 等, 仲有平時出面
食物除左打邊爐例牌既牛豬羊肉/丸等等, 仲有熟食
不過太飽無試到
各色丸, 仲有海鮮~ 其中scallop 比較好食
響鈴都唔錯

飲品選擇完全花多眼亂, 就算唔飲beer 都有幾個櫃比你選擇, 除左韓國lotte 汽水, CC 等, 仲有平時出面都好少見既椰子水, yougurt drink
連出前一丁都有十幾款口味, 當然我更愛韓國麵
其他菜都係自助夾既
除左阿波羅雪糕& 雪米糍, 估唔到佢地homemade dessert 都唔錯
cheese tart 皮夠脆, 有小小cheese 香, 唔會太甜, 唔錯. 椰汁紫糯米同 blueberry cheesecake 都幾好食. 係淨番個 cheese cake 麻麻
心太軟
更令人驚喜係佢地made to order 心太軟.

等around 5~10mins, lava cake 真係好流心, 仲有濃郁chocolate 香味, 估唔到火鍋放題都食到呢個水準既lava cake
來既話, 記得去搵dessert 部既姐姐落order
仲有souffle cake 都係made to order, 味道都唔錯, 甜左d
呢度仲有popcorn 同棉花糖機. 我都係第一次自己整棉花糖
超好玩

心太軟