2019-10-24 611 瀏覽
自己生日都過咗成個月,睇返先發覺無同老婆撐枱腳慶祝,所以今日二人世界食返生日飯先其實我好鍾意食tapas, 因為細細碟,可以試多好多野,今日嚟Reserva Ibérica就啱晒喇,環境裝修簡單舒服,呢度除咗tapas, 最出名嘅就當然係伊比利亞黑毛豬火腿啦,除咗火腿,呢度仲有好多款西班牙紅白酒同汽酒添!我地叫咗伊比利亞火腿拼盤配西班牙蕃茄多士,分別有一款白毛豬同三款黑毛豬火腿,由30個月到48個月嘅都有,層次分明,鹹到適中另外仲叫咗個tapas set, 有西班牙薯仔蛋餅,炸魷魚圈配香蒜蛋黃醬,帶子刺身薄切配檸檬油醋汁,三款tapas都好好味,特別係魷魚圈,好新鮮,正!我再叫咗慢煮伊比利亞豬肉漢堡配薯條及辣椒蛋黃醬,分量足夠之餘,豬肉仲好軟添甜品方面,佢哋有我最愛嘅Churros,另外餐廳仲送咗個炸多士慶祝我生日添!