2010-01-22 17 瀏覽
瘋薯登陸左香港咁耐,一直都無緣一試。一直都覺得 ”好炸",食完一定生痱滋!終於,日前想食薯條既時候就買杯黎食,送埋我杯珍珠奶茶。招牌芝士 + 酸忌廉 ($33)薯條厚切長身,新鮮即製。雖然係新鮮炸,但係一D油都冇架! 同M記差好遠!食落都冇油唧出,亦沒有油膩感,真係好神奇! 由於唔似炸, 其實好似食薯蓉咁,而且冇M記的薯條有落slat調味,所以薯味好突出。:招牌芝士係將溶左的車打芝士淋係面頭,好橙! 不過唔會好咸,我好鐘意!食食下凍左少少仲可以拉下D芝士,好正! 芝士的份量亦足夠。 酸忌廉係凍既,一冷一熱幾好free 味道唔係好酸,反而似cream cheese。如果酸D會仲好!幾清新,mix埋芝士一濃一淡好得意。份量都唔少架,底下可以食到啖啖 酸忌廉厚來一杯瘋薯都唔係好多,兩個頭share又或者一人做lunch就最好啦我覺得物有所值,因為係食到直眞正的薯條! 而且fiilling唔係求求其其,我寧願貴D都要食好D!
終於,日前想食薯條既時候就買杯黎食,送埋我杯珍珠奶茶。

招牌芝士 + 酸忌廉 ($33)

食食下凍左少少仲可以拉下D芝士,好正!
芝士的份量亦足夠。

酸忌廉係凍既,一冷一熱幾好free
幾清新,mix埋芝士一濃一淡好得意。

份量都唔少架,底下可以食到啖啖 酸忌廉