(非會員)
2007-05-12 18 瀏覽
今日諗住可以同3個同事去依間店舖食個靚lunch, 一去到不知幾多人, 足足等左25 mins 都未有位, 於是諗住分開2個2個坐, 估唔到轉頭就有2個位, 咁我同另一位同事坐左先, 叫左2個today's special (春卷檬粉), 話都無咁快, 另外2位同事亦搭到檯(6 人位) 兼且叫左嘢食。前後都無5 mins, 那2位同事同檯2位客人走左, 於是佢哋叫我哋去坐, 在過去坐之前都有先問准其中一位男侍應, 佢亦好好人俾我哋換位。當我哋換左位無幾耐, 有個可惡女侍應竟然用英文大聲呼喝我哋:「You cannot sit here, go back to where you were !」我哋起初無理佢, 點知呢個可惡女侍應變本加厲, 對我哋呼喝兼手指指, 此舉引來在場人士注目。我終於忍無可忍, 同佢講:「係你同事俾我哋換位。」之後佢先至肯收聲行開, 連“sorry”都無聲。雖然啲嘢食的確唔錯, 但都無咩胃口食, 簡直成肚氣。真是激死人,一間餐廳無好的服務態度,再有幾好嘅嘢食都無用啦!!!請那位可惡女侍應睇下劉德華個廣告,學下待客之道。如果唔係, 啲客人會走晒。