2015-05-31
男朋友想食德國菜, 於是上OPENRICE搜查, 發現Bigpack Cafe人氣高企, 非常多likelunch打去book即日夜晚都無問題!星期五晚上心情特別好, 7點去到, 大約有1/3 入座率裝潢加入左德國元素, 有木桶,長Brench...等等, 氣氛幾好!去德國餐廳, 德國豬手係必點由於只有2個人, 所以只Order 豬手同德國腸德國腸既選擇有幾款, 見Openrice好多食評寫既雜錦香腸拼盤都係切好一片片覺得一片片唔夠一條條食咁滿足 於是就簡左家鄉風味香腸拼盤德國豬手配有薯蓉同酸菜($288)上菜時,已經起左骨 切好一塊塊 食既時候好方便!外皮好香脆 個人覺得比Berliner同King Ludwig更出色!薯蓉同酸菜都中上水準美中不足既係 只配芥末醬 因為Berliner有提供其他醬, 有款蜜糖醬幾唔錯!家鄉風味香腸拼盤配有酸菜同少量沙律(~$190)麻麻地 因為我鍾意食脆皮既香腸..呢d腸就無呢個口感而且中間長長偏橙果隻腸個味道十足ikea食既熱奇腸味道正常,但會覺得唔值$200德國啤酒亦都係今晚重點之一其中既fruh既特點係exclusive in hk亦即是只
lunch打去book即日夜晚都無問題!
星期五晚上心情特別好, 7點去到, 大約有1/3 入座率
去德國餐廳, 德國豬手係必點
由於只有2個人, 所以只Order 豬手同德國腸
覺得一片片唔夠一條條食咁滿足
於是就簡左家鄉風味香腸拼盤
德國豬手配有薯蓉同酸菜($288)
薯蓉同酸菜都中上水準
家鄉風味香腸拼盤配有酸菜同少量沙律(~$190)
而且中間長長偏橙果隻腸個味道十足ikea食既熱奇腸
味道正常,但會覺得唔值$200
德國啤酒亦都係今晚重點之一
其中既fruh既特點係exclusive in hk
亦即是只有bigpack先飲到, 咁特別,即使叫返杯
fruh ($64)
易入口,味屬於清甜, 非常適合女仔
男朋友order既係另一款較甜既啤酒(~$68)
座位附近有一班大約10人既客人, 佢地坐長brench
叫左好多野食同啤酒, 聽到佢地既歡笑聲同乾杯聲, 好不熱鬧!
頓時覺得, 下次一定要帶好多朋友黎聚會...一定好開心好熱鬧!