2021-09-04
熊小館 (將軍澳)餐廳既特色就係周圍都有熊仔比大家打卡,門口有連枱上面都有,好啱小朋友嚟食,都見到唔少人帶埋小朋友一家人嚟食,仲有兒童餐,員工態度都好好,用餐體驗好好。二人套餐 $278好似二人套餐幾抵食,包咗以下幾款,而且味道都唔錯,不過款式唔算太多。。歐陸式濃湯+牛油法包今日係羅宋湯,有啲蔬菜,幾重蕃茄味,酸酸地開胃最啱。法包有啲硬,點湯食比較好。。深海帶子拼醬燒汁牛柳(五成)呢款都有驚喜,上菜擺盤幾靚,有兩件帶子、牛柳同薯蓉。 牛柳好軟嫩,唔會太生,點埋個汁食幾好,帶子唔會過熟。份量足夠兩人食既。卡邦尼煙肉扁意粉幾creamy既個汁,個汁幾濃但有啲啲杰身,之外仲有啲菇同煙肉,面仲撒咗芝士粉,好惹味又好邪惡。。朱古力雪糕、雲呢拿雪糕最後就食埋個甜品做結尾,唔係好特別,正常味道。熱薔薇之戀 +$16熱檸檬茶。凱撒沙律 $64另外加咗個沙律食,份量算咁上下,菜都新鮮,仲有煙肉粒增加口感,但我覺得太多沙律醬有啲膩。。人均: $100- $200📍將軍澳貿業路8號新都城中心二期2樓2086-2087號舖
二人套餐 $278
歐陸式濃湯+牛油法包
。
深海帶子拼醬燒汁牛柳(五成)
卡邦尼煙肉扁意粉
。
朱古力雪糕、雲呢拿雪糕
最後就食埋個甜品做結尾,唔係好特別,正常味道
熱薔薇之戀 +$16
熱檸檬茶