今次同朋友一齊去銅鑼灣食晚飯,食完晚飯之後發覺都唔係特別飽,都想去食返個糖水。今次叫咗兩個糖水,一個係芋圓,另外一個係芒果大合奏。首先我講咗個芒果大合奏先啦,其實芒果大合奏本身個芒果汁嘅底其實係好食嘅,而且佢入邊都有雪糕,一啲芒果肉,本身加埋其實都好好食嘅,不過我就略嫌佢覺得佢有啲芒果乾就有啲奇怪,因為本身其他所有嘅嘢suppose都係比較濕潤嘅,但係我到時呢個就乾身嘅話就感覺上好似有啲奇怪,而且佢價錢$50 ,我覺得其實有啲唔係好合理,即使話係港島區來講,所以我覺得有啲貴。另外我個芋圓其實係有待改進,芋圓佢整到其實係OK嘅,但係只不過係個底有啲問題,因為我本身係叫咗個薑汁湯底,我覺得佢同仙草嘅感覺唔係好配合,而且佢仙草都唔係話整到好滑,同埋佢有個薏米喺度所以我覺得個口感係真係有啲奇怪,不過其實佢係一間黃店,而且佢位置真係都幾好嘅,因為佢近銅鑼灣,所以話有陣時同朋友一齊食晚飯但係就唔知去邊度好,咁我喺銅鑼灣行過嚟都唔係話好耐,大家都方便走嘅,所以我覺得係適合一大班人,可能食完個晚飯唔知去邊度好,咁就大家一齊食個糖水,咁我覺得呢個係一個不二之選囉,但係都希望餐廳可以做好少少個芋圓啦,因為

另外我個芋圓其實係有待改進,芋圓佢整到其實係OK嘅,但係只不過係個底有啲問題,因為我本身係叫咗個薑汁湯底,我覺得佢同仙草嘅感覺唔係好配合,而且佢仙草都唔係話整到好滑,同埋佢有個薏米喺度所以我覺得個口感係真係有啲奇怪,不過其實佢係一間黃店,而且佢位置真係都幾好嘅,因為佢近銅鑼灣,所以話有陣時同朋友一齊食晚飯但係就唔知去邊度好,咁我喺銅鑼灣行過嚟都唔係話好耐,大家都方便走嘅,所以我覺得係適合一大班人,可能食完個晚飯唔知去邊度好,咁就大家一齊食個糖水,咁我覺得呢個係一個不二之選囉,但係都希望餐廳可以做好少少個芋圓啦,因為我知道呢個係佢自己整嘅,努力呀!