2022-05-09
假日想搵間chill 小小嘅餐廳,上網見到呢間小城鎮,感覺環境都幾舒服,所以就約朋友去嗰度食個lunch。中午有lunch set,而且價錢唔算貴,同朋友揀咗好耐,於是都係決定食得light一點。深海大蝦沙律🥗沙律菜鮮甜爽口,而且配有車厘茄令人開胃,蝦開了一半,全去腸,而且仲有很多隻,配沙律醬味道不錯。經典瑪格麗特比薩🍕沒有培根、香腸、鳳梨、香菇、蝦子等花俏的佐料,只有番茄醬汁、瑪茲瑞拉起司(mozzarella)都有出色嘅味道。而且薄餅底薄脆、熱騰騰,好吃好吃!煙三文魚粒粒法包呢個係我哋額外叫嘅小食,唔太記得佢個名,但係佢比我嘅印象就好深刻,煙三文魚味濃,中間有一層博博的牛油果醬,法包香脆,而且賣相一流。飲品方面,我同朋友都鍾情百香果味道,一個叫梳打一個叫綠茶,味道唔太甜,是剛剛好的小清新。
深海大蝦沙律🥗
經典瑪格麗特比薩🍕