2023-07-03 35 瀏覽
襯著假日走到日出康城睇睇戲,周圍走走,突然比我發現到中庭位置有間法式特色可麗餅「Cafe Crepe」,而且當中更新推出了新口味 - 拉米蘇可麗餅,胃食嘅我又點可以錯過呀!他們的可麗餅除了有甜食:肉桂烤啤梨焦糖可麗餅、士多啤梨香蕉可麗餅,咸食的芝士汁配黑松露帶子,還有特色咖啡/梳打等可供選擇。提拉米蘇可麗餅提拉米蘇、提拉米蘇、我最愛食的提拉米蘇賣相精緻,除了在蛋味香濃的可麗餅,再加上意大利馬斯卡彭芝士及傳統意大利手指餅,軟滑濃郁,層次感滿滿,入口散發著甜酒香氣,最後還有雪糕和馬卡龍的點綴,令味道更豐富,令人回味。秘製瑞士芝士汁配黑松露香煎帶子法式薄餅即叫即整係唔同D,法式薄餅口感煙韌,蛋香濃郁,而且當中更夾滿了粒粒黑松露香煎的帶子,香口惹味,芝味十足,甚有驚喜!Mocha熱Mocha加上軟滑輕柔的忌廉,即時加添了不少色彩,一入口清甜的忌廉中再飲到朱古力的香醇濃郁,真係令人又愛又恨,一飲停唔到口的Mocha。

秘製瑞士芝士汁配黑松露香煎帶子法式薄餅

Mocha